11 manieren om 100 euro extra per dag te verdienen

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar 100 euro extra per dag verdienen is echt te doen! En ook zonder dat je daar heel de dag mee bezig bent, want laten we wel wezen, je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg. 

Schoonmaakwerk

Ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Het gemiddelde uurloon van een particuliere schoonmaakster ligt rond 15 euro per uur. Een dagje schoonmaken kan je dus een aardig extraatje opleveren. Op sites als Marktplaats worden regelmatig oproepjes gedaan voor een schoonmaker, maar onderschat ook de kracht van je vrienden- en familiekring niet. Als je aan je omgeving laat weten dat je enkele uren per week beschikbaar bent als schoonmaker en hen vraagt of ze om zich heen willen kijken naar adresjes voor je, is de kans groot dat je heel snel kunt beginnen. 

Rondleidingen geven

Praat jij gemakkelijk? Denk dan eens aan het geven van rondleidingen. Dit kan bijvoorbeeld een stadswandeling zijn, maar ook voor rondleidingen in de natuur, in een bedrijf of op een plek van grote, historische waarde is vaak genoeg animo. Denk na over je doelgroep en probeer je rondleiding net even iets extra’s te geven. Promoot je service op social media en voor je het weet heb je een geïnteresseerd publiek te pakken. Check wel even of je een ontheffing of vergunning nodig hebt, wanneer je jouw rondleiding op openbaar terrein houdt. De regels hiervoor verschillen per gemeente.

geef een (online) Cursus

Heb jij een beroep of een hobby waar je regelmatig vragen over krijgt? Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je jouw expertise in een cursus kunt verwerken. Dit kan zowel offline als online. Op sites als The Huddle kun je jouw cursus aanbieden en verder hoef je er niet naar om te kijken, hoewel reclame maken voor je cursus uiteraard geen kwaad kan. Iedere keer wanneer iemand jouw cursus aanschaft, krijg jij een commissie. Hoe lekker is dat?!

Kunst Verkopen via Etsy

Je kent Etsy vast wel: een wereldwijd platform waar je eigen gemaakte of vintage materialen kunt verkopen. Wie houdt van creativiteit kan zich uren vermaken door de verschillende winkeltjes op het platform te bekijken, maar je kunt die uren ook besteden door zelf een gratis winkel aan te maken en jouw eigen spullen aan te bieden. Voor ieder item dat je aanbiedt, betaal je een klein bedrag, maar geen zorgen: na één verkoop heb je dit er vaak al uit. 

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is één van de meest veelbelovende en best betaalde beroepen volgens Forbes. Toegegeven, je hebt vaak wat geduld nodig voordat je inkomsten beginnen te komen, maar wie dat op kan brengen, kan met weinig moeite veel meer dan 100 euro per dag verdienen. Affiliate marketing is niks meer of minder dan het promoten van producten, via een speciale link die je krijgt wanneer je je bij een affiliate programma aanmeldt. Je kunt deze links in een blog verwerken, zoals ik hier doe, maar ook op Facebook, Instagram en Tiktok zijn veel voorbeelden van affiliate marketing te vinden. Zelf heb ik deze (Engelstalige!) cursus gevolgd die me niet alleen duidelijk leerde wat affiliate marketing is, maar ook een aantal high ticket skills leerde die iedereen die online onderneemt goed kan gebruiken, zoals leads genereren, marketing en sales.

Medisch Proefpersoon

Dit klinkt als iets engs, maar als je er even over nadenkt, zul je zelf ook wel begrijpen dat de medicijnen die mensen gebruiken, niet zomaar op de markt komen. Daar is gedegen onderzoek aan voorafgegaan, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van proefpersonen. Ook in Nederland zijn diverse betrouwbare bedrijven die zich hiermee bezig houden. De vergoedingen lopen sterk uiteen, maar 100 euro op een dag is hier al heel snel mee verdiend. In Nederland gelden zeer strenge regels wanneer het gaat om medicijnonderzoek, om deze onderzoeken zo veilig mogelijk uit te voeren. 

Hogedrukspuit Reiniging

Lang niet iedereen heeft een hogedrukspuit, maar veel mensen zouden het best wel op prijs stellen, wanneer er iemand langskomt die voor een euro of 25 de oprit schoonspuit, alle groene aanslag van de schutting af weet te krijgen of de tegels in de tuin hun originele kleur weer terug weet te geven. Hier ligt een kans voor jou! Je hebt er niet eens zelf een hogedrukspuit voor nodig, bij de Gamma kun je voor nog geen vijftig euro een weekend zo’n spuit met alle toebehorens huren. Die kosten heb je er zo weer uit. 

Verkoop wat je hebt

Een tijdje geleden, in een zeldzame vlaag van opruimerigheid, heb ik de zolder uitgemest. Daar bleken toch nog heel wat dingen te staan die we eigenlijk nooit meer gebruikten. Geen bijzondere dingen, maar wel een veel te grote stapel legpuzzels, een lamp, enkele boeken, oude tijdschriften… ik besloot ze voor een prikkie op Vinted en Marktplaats aan te bieden en hoewel ik niet alles verkocht, verkocht ik zeker wel het een en ander. En alles bij elkaar opgeteld, leverde me dat toch weer meer dan 100 euro op. Kleine moeite, snel verdiend.

Digitaal Ontwerpen

Ook met digitale ontwerpen valt prima geld te verdienen. Zeker als je daarbij gebruik maakt van een gratis website als canva.com . Serieus een van de meest eenvoudige programma’s om aan te leren en dankzij de vele voorbeelden een bron aan inspiratie. Je kunt je ontwerpen verkopen op bijvoorbeeld een platform als Etsy, maar ook kun je jouw ontwerpen op allerlei spullen af laten drukken. Originele quotes, prachtige afbeeldingen… hoe tof is het om jouw eigen ontwerpen terug te zien op bijvoorbeeld een t-shirt of koffiemok? 

Coaching

Toegegeven, tegenwoordig lijkt het wel of iedereen coach is. Maar in plaats van dat een beetje minachtend te beschouwen, kun je jezelf beter afvragen waarom er zoveel coaches zijn. Blijkbaar is er vraag naar. En dat is niet zo gek: kennis delen is een van de beste manieren om vooruit te komen als individu en als maatschappij. Coaching kan in elk vakgebied plaatsvinden, zowel offline als online. Als coach kun je mensen verder helpen met jouw expertise. Met welke vragen komen mensen bij jou? Overweeg eens om daar een coachtraject van te maken. 

Verhuur je Eigendommen

Heb jij een auto voor je huis staan die je weinig gebruikt? Verhuur hem. Een (deel van een) garage die leegstaat? In de verhuur ermee. Gereedschap dat niet iedereen in huis heeft? Leen het uit tegen een bedrag. Woon je in een gebied met veel toerisme? Koop een paar tweedehands fietsen, knap ze op en verhuur ze. Wordt er bij jou in de buurt fanatiek aan carnaval gedaan? Verhuur je oude kostuums. Scooters, camera’s, drones, kunst… kansen genoeg om een leuk zakcentje te verdienen door je eigendommen te verhuren.  

Kortom, kansen genoeg om een extra inkomstenstroom te genereren en zo een stukje dichter bij je financiële eindbestemming te komen. Je hoeft het alleen maar te doen.

Scroll naar boven