35 Manieren om Geld te Verdienen Vanuit Huis in 2024

Er kunnen allerlei redenen zijn om geld te verdienen vanuit huis, of het nu om een side hustle of een hoofdinkomen gaat. In dit blog bespreek ik maar liefst 35 manieren waarmee jij je huis niet uit hoeft, om toch een inkomen te genereren. 

1. Affiliate Marketing
2. Websites Testen
3. Kunst Verkopen
4. Een Online Cursus Maken
5. Vastgoed Verhuren
6. Workshops geven
7. Grafisch Ontwerp
8. Bijles Geven
9. Scriptiebegeleiding
10. Private Label Rights
11. Beleggen
12. Dropshipping
13. Virtual Assistent
14. Stockfoto’s
15. Spullen Doorverkopen
16. Strijkservice
17. Salon aan Huis
18. Muziekles Geven
19. Klantenservice
20. Pakketpunt
21. Kinderopvang
22. Cash Cow Video’s
23. Schrijven
24. Online Onderzoek
25. Audiotours
26. Podcast
27. Vertalen
28. Boekhouding
29. Catering
30. Bitcoin
31. Nft’s
32. Webshop
33. Coaching
34. Remote Work
35. Spullen verhuren

Affiliate Marketing

Met stip op nummer één, want affiliate marketing is wat mij betreft één van de leukste manieren om geld mee te verdienen. Bovendien is dit door het Amerikaanse zakenblad Forbes ook nog eens uitgeroepen tot een van de best betaalde banen. Je kunt een blog schrijven, zoals ik, maar je kunt ook op TikTok, Instagram en/of Facebook actief worden. Het hoeft je niet veel tijd te kosten en kan een bijzonder aantrekkelijk inkomen opleveren. Meer weten? Klik dan hier

Websites testen

Veel bedrijven maken gebruik van testers, die controleren of hun website werkt zoals ze willen dat het werkt. Denk hierbij aan links die naar de juiste plek verwijzen, afbeeldingen die correct laden en dat soort zaken. Je kunt je hier gratis aanmelden en vanuit huis beginnen met testen. De vergoedingen lopen uiteen van 15 tot 100 euro en je bepaalt zelf of je aan een onderzoek meedoet, of niet.

Kunst Verkopen

Ben jij creatief? Laat anderen daar dan van meegenieten door jouw kunst online te verkopen. Dat kan bijvoorbeeld op Etsy, waar je direct een wereldwijd publiek te pakken hebt, maar Marktplaats wil ook nog wel eens een goede optie zijn. 

Een Online Cursus Maken

Is er een onderwerp waar jij veel over weet, of iets dat jij goed kan? Maak er dan een online cursus van en verkoop deze. Dit kan heel eenvoudig met deze software, die je gratis uit kunt proberen om te kijken of het iets voor je is. 

Vastgoed Verhuren

Nog altijd de moeite waard, ondanks de aangescherpte regels vanuit Den Haag. Dit boek heeft mij de ogen geopend en liet mij inzien dat je helemaal geen fors startkapitaal hoeft te hebben om met vastgoed te kunnen starten. 

Workshops Geven

Jouw keuken of woonkamer is misschien wel heel geschikt voor het geven van workshops. Zo zat ik een tijdje terug met mijn schoonzussen bij iemand in de keuken taarten te decoreren. Heel gezellig! Maar ook home-deco, kleding, tekenen, koken, kaarten maken en duizenden andere dingen zijn geschikt om in een workshop te gieten.

Grafisch Ontwerp

Met websites zoals Canva is dit ook een uitstekende manier om thuis een leuk inkomen te verdienen. Ontwerp templates, geboorte- of trouwkaarten, planners… de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt deze ontwerpen zelfs zo maken, dat jouw klant zelf de tekst aan kan passen. Hoe passief wil je het hebben?

Bijles geven

Even online zoeken en je hebt een hele rij aan organisaties gevonden die hard op zoek zijn naar mensen die vanuit huis bijles willen geven. Dat kan zelfs online. Voor bijles heb je geen onderwijsbevoegdheid nodig.

Scriptiebegeleiding

Een van de side hustles waarmee Oeds-Jan Postma miljonair met een gewone baan is geworden. Let op: bij de meeste bureaus wordt voor een scriptiebegeleider wel om een Master gevraagd. Maar als je die op je naam hebt staan, kan dit een erg leuke bijverdienste zijn.

Private Label Rights

Een opkomende markt die ik zelf met heel veel interesse volg. Je kunt hier op meerdere manieren een extra inkomen uit halen. Ik schrijf er hier meer over.

Beleggen

Beleggen kan in veel verschillende zaken. Zelf beleg ik met name in ETF’s, maar je kunt ook beleggen in goud, zilver, whiskey, vastgoed en vele andere zaken. Janneke van den Brink is het gelukt om onder andere door te beleggen in een aantal jaren financieel vrij te worden. In haar boek gaat ze uitgebreid in op de voor- en nadelen van verschillende beleggingsvormen. Aanrader! Ik heb het boek al meerdere keren gelezen, en ontdek steeds weer nieuwe invalshoeken.

Dropshipping

Nee hoor, dropshipping is zeker nog niet op zijn retour. Integendeel, zelfs! Kortgezegd komt het erop neer dat jij bepaalde producten verkoopt via een webshop en een andere partij de opslag en verzending van deze producten op zich neemt. Ook hiermee valt een zeer interessant inkomen te verdienen. Even googlen en je vindt een schat aan informatie.

Virtual Assistant

Als VA ondersteun je ondernemers op online gebied. Bijvoorbeeld door teksten te schrijven en online te zetten. Afbeeldingen bij teksten te zoeken, data te analyseren en ga zo maar door. Je kunt je diensten heel breed aanbieden, maar jezelf ook heel goed toespitsen op een bepaalde taak. Je ontzorgt andere (online) ondernemers. 

Stockfoto’s

Maak jij mooie foto’s? Overweeg dan eens deze te verkopen. Er zijn veel databanken waar je jouw foto’s kunt uploaden, zoals Pexels en Pixabay. Onder andere de beeldredacteuren van tijdschriften en kranten maken graag gebruik van dergelijke sites. Ook op boekcovers kom je regelmatig stockfoto’s tegen.

Spullen Doorverkopen

Van alle spullen die we in ons huis hebben, schijnen we nog niet de helft te gebruiken. Als ik bij mij thuis rondkijk, klopt dat wel aardig. Natuurlijk zijn er voorwerpen die onder geen enkel beding wegmogen, zoals het horloge dat ik van mijn oma heb geërfd. Maar die boeken die ik echt niet nog een keer ga lezen? Dat spel in de kast dat we niet leuk vonden? Op Marktplaats of Vinted zetten! Jouw huis weer wat opgeruimder en je geldreis weer een stapje verder. 

Strijkservice

Ik ken iemand die het heerlijk vindt om te strijken. Een leuke podcast in haar oren, haar strijkijzer stomend en wel… there she goes! Ik ken ook mensen die een bloedhekel aan strijken hebben (wat ik volkomen begrijp ;)), maar er niet onderuit kunnen komen vanwege bijvoorbeeld kledingvoorschriften op het werk. Mocht jij van strijken houden, dan is dit een echte win-winsituatie.

Salon Aan Huis

In de buurt waar ik woon, zijn er meerdere huizen, die een soort schuurtje aan de voorkant van het huis hebben. Meerdere buren hebben daar een werkruimte van gemaakt. Zo zit er bij ons in de straat een kapster en heb je een straat verderop een pedicure. Ook zitten er  een psychosociaal therapeut en een nagelstyliste om de hoek. Ben jij opgeleid in zo’n beroep, dan kan je dit vanuit huis uitoefenen als je een ruimte over hebt.

Muziekles Geven

Speel jij een instrument? De kans is heel groot dat er mensen zijn die dat instrument ook graag willen leren bespelen. Je kunt dit vanuit huis op meerdere manieren doen: mensen bij jou thuis langs laten komen, online 1 op 1 lesgeven of een online cursus maken. Dat laatste hoeft niet ingewikkeld te zijn, met deze software kan iedereen dat!

Klantenservice

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een remote klantenservice. Een van de vriendinnen van mijn dochter heeft dit een tijd gedaan voor een bouwmarkt. Zolang ze haar werktelefoon en laptop maar bij zich had, kon ze gaan en staan waar ze wilde. Ook aan onze keukentafel heeft ze weleens zo’n telefoontje afgehandeld, tussen het gezellig bijkletsen met mijn dochter door.

Pakketpunt

Postbedrijven die pakketjes voor buurtbewoners bij jou afleveren en buurtbewoners die deze weer bij jou op komen halen, je ziet het op steeds meer plaatsen. Hier kun je kijken of er bij jou in de buurt pakketpunten nodig zijn. Per pakket dat je doorgeeft, ontvang je een commissie. 

Kinderopvang

Gastouder worden kan je aardig wat geld opleveren en je doet er anderen waarschijnlijk een groot plezier mee. Je kunt zelf kiezen op welke dagen en welke tijden jij beschikbaar bent. Je kunt voor jezelf beginnen of je aansluiten bij een grotere organisatie. Naar fijne gastouders is ontzettend veel vraag. De overheid stelt uiteraard wel een aantal eisen aan gastouders. Die kun je hier vinden.

Cash cow videos

Op YouTube geld verdienen met filmpjes waarop je niet zelf te zien of te horen bent? Het kan. Jelline Brands is hier een aantal jaren geleden mee gestart en verdient inmiddels meer dan 300.000 euro per MAAND met deze video’s. Ook Wanner Aarts is dankzij YouTube multimiljonair geworden. Beiden hebben een online programma waarin ze je de fijne kneepjes van het vak leren. Klik hier voor de Cash Cow Academy van Jelline, en hier voor het aanbod van Wanner.

Schrijven

Fictie, non-fictie, zelf uitgeven of laten uitgeven… wie een boek wil schrijven, heeft keuzes genoeg. Ook een blog hoort tot de mogelijkheden, artikelen voor tijdschriften of kranten, copywriting voor bedrijven… wie van schrijven houdt, heeft heel wat te kiezen.

Online onderzoek

Meld je gratis aan bij GFK-panel en doe mee aan verschillende online onderzoeken. Je bepaalt altijd zelf of je wel of niet aan een onderzoek mee wilt werken. Voor ieder onderzoek (online vragenlijsten en af en toe media-onderzoeken) krijg je punten. Deze punten kun je inwisselen voor cadeaubonnen van bol.com, zalando en nog veel meer bekende webshops. 

Audiotours

Er bestaan diverse apps waarmee je heel eenvoudig zelf een audiotour maakt. Vervolgens kun je deze via een eigen website of een site als actievandedag.nl verkopen. Een audiotour kan informatief zijn, bijvoorbeeld over de geschiedenis of natuur van een bepaald gebied, maar je kunt ook een spannend fictieverhaal verzinnen.

Podcast

Ook in 2024 blijft de podcast onverminderd populair. Is er een onderwerp waarover je maar niet uitgepraat raakt? Misschien is het dan wel iets voor jou om een podcast te beginnen. Je hebt niet veel nodig om te kunnen starten. Een goede condensator microfoon is wel aan te raden. Deze zijn er in allerlei prijsklassen, zoals je hier wel ziet.

Vertalen

Gebruiksaanwijzingen, romans, beschrijvingen van toeristische accomodaties, websites… regelmatig worden ze vertaald. En AI kan veel, maar een foutloze vertaling is toch vaak nog een klus voor zo’n programma. Vandaar dat veel bedrijven en organisaties nog steeds graag gebruik maken van echte  vertalers. Heb jij een goed taalgevoel? Op sites als Fiverr kun je jouw diensten aanbieden.

Boekhouding

Ben jij goed met cijfers en werk jij graag nauwkeurig? Misschien is een extra inkomen als boekhouder dan iets voor jou. Om mij heen zie ik genoeg zzp’ers die het niet voor elkaar krijgen hun boekhouding bij te houden. Ieder kwartaal staren ze hopeloos naar hun kassabonnen en facturen. Vind jij het leuk om dit soort zaken uit te zoeken, dan kun je daar ongetwijfeld veel mensen blij mee maken. 

Catering

Taarten bakken, mooie borrelplanken klaarmaken, een huiskamerrestaurant… sta jij graag in de keuken, dan liggen de kansen voor een extra inkomen voor het oprapen. Je kunt dingen verkopen, maar ook workshops geven. 

Bitcoin

Over bitcoin en andere cryptovaluta gaan de gruwelijkste verhalen rond, maar wie de moeite neemt om zich hier eens goed in te verdiepen, zal waarschijnlijk heel anders naar bitcoin gaan kijken. Voor mij geldt dat in ieder geval wel. Deze gratis cursus laat je zien dat bitcoin lang niet zo ingewikkeld en onvoorspelbaar is als vaak gezegd wordt. Over bitcoin schrijf ik hier meer.

Nft’s

Non Fungible Tokens, oftewel online, unieke eigendomscertificaten waarmee jij de eigenaar wordt van een digitaal bestand. Dit kan een foto of illustratie zijn, maar ook een video, stukje van een game of welk digitale bestand je ook maar kunt bedenken. Hier kun je voorbeelden zien en ook handelen in nft’s. 

Webshop 

Een webshop kun je zo groot maken of zo klein houden als je zelf wil. Je kunt je eigen webshop starten, maar ook gebruik maken van een platform als Bol.com of Amazon (klik op de links om te lezen hoe dit werkt!). Je kunt daar zelfs starten met slechts één product. 

Coaching

Iedereen mag zichzelf coach noemen, daar heb je geen speciale opleiding voor nodig. Wellicht is er iets waar mensen jou vaak advies over vragen. Iets dat met je werk of hobby te maken heeft, bijvoorbeeld. Daar kun je ook coachingstrajecten van maken. 

Remote Worker

Remote betekent: op afstand. Wie op een vacaturesite het woord remote intikt, krijgt een hele rij aan vacatures te zien. Er zijn veel bedrijven die niet alleen mensen in loondienst hebben die regelmatig op locatie verwacht worden, maar ook juist mensen kunnen gebruiken die bewust voor thuiswerken kiezen. 

Spullen verhuren 

Gemiddeld hebben mensen 300.000 spullen en gebruiken ze nog niet de helft daarvan. Grote kans dat jij ook iets hebt, wat je zelf niet vaak gebruikt. Denk er dan eens aan om dit te verhuren. Dingen die mensen graag huren zijn aanhangwagens, hoge drukspuiten, en elektrisch gereedschap. Ook je auto kun je verhuren, via Snappcar of MyWheels bijvoorbeeld. 

Natuurlijk past niet iedere vorm die hierboven genoemd is bij jou, maar er staat ongetwijfeld íets bij dat geschikt is. Kies er daarom minimaal één uit en schrijf voor jezelf op hoe je dit gaat uitwerken, zodat je binnen afzienbare tijd kunt genieten van een extra inkomstenbron, gewoon vanuit huis. Zo gaat jouw geldreis helemaal goedkomen!

Dit bericht kan affiliate links bevatten.

Scroll naar boven