8 Keer Private Label Rights (PLR) voor een Passief Inkomen

Voor wie op zoek is naar een online side hustle waarmee je in relatief korte tijd veel geld mee kan verdienen, kan PLR een gamechanger zijn. PLR staat voor Private Label Rights en dit is een side hustle die in Nederland flink in opkomst is.

Private Label Rights zijn rechten die je koopt bij een product, waardoor je het product met een minimale aanpassing kunt doorverkopen alsof het je eigen product is. Je betaalt dus eenmalig voor de rechten en kunt daarna onbeperkt winst maken, zonder dat je nog iets daarvan aan de originele maker af moet dragen.

Klinkt nog steeds wat vaag? Vond ik eerst ook. Ik houd van concrete voorbeelden. Daarom geef ik er een paar.

1. Contentcreatie

Een van de meest voorkomende manieren om PLR te gebruiken, is door het aanschaffen van kant-en-klare content, zoals e-books, die je vervolgens kunt aanpassen en verkopen onder jouw eigen naam. Stel je voor dat je een e-book over persoonlijke ontwikkeling met PLR-rechten koopt. Je kunt het dan bewerken, je eigen inzichten en voorbeelden toevoegen, en het vervolgens verkopen via platforms zoals Etsy of je eigen website. Met Private Label Rights bespaar je veel tijd en moeite en het stelt je dus in staat om snel producten op de markt te brengen.

2. Online cursussen

De markt voor online cursussen groeit explosief en de verwachting is dat dit voorlopig nog veel meer gaat toenemen. PLR biedt een snelle manier om hierop in te spelen. Stel je voor dat je een PLR-pakket koopt met video’s, werkboeken en presentaties over een populair onderwerp, zoals digitale marketing. Je kunt deze materialen gebruiken om je eigen online cursus samen te stellen en te verkopen via platforms zoals Huddle. Door je expertise te delen en waardevolle content aan te bieden, kun je een passief inkomen genereren terwijl je anderen helpt om nieuwe vaardigheden te leren.

Mer over online cursussen schreef ik hier en hier al eens. Absoluut de moeite waard om je hier verder in te verdiepen, zeker in combinatie met PLR!

3. Software en tools

Private Label Rights beperken zich niet alleen tot e-books en cursussen, dit kan ook worden toegepast op software en tools. Bijvoorbeeld doordat je een PLR-licentie hebt voor een marketing tool of een WordPress-plugin. Je kunt deze tools aanpassen door bijvoorbeeld een nieuw logo te maken. Daarvoor hoef je geen ingewikkelde, technische skills te hebben. Eenmaal aangepast kun je de software aanbieden aan mensen waarvan jij denkt dat ze er baat bij hebben.

4. Grafische ontwerpen

PLR-licenties kunnen ook worden toegepast op grafische ontwerpen, zoals logo’s, afbeeldingen en sjablonen voor sociale media. Stel je voor dat je een PLR-pakket met professioneel ontworpen logo’s en sjablonen voor social media koopt. Je kunt deze aanpassen met de branding van je klanten en verkopen aan kleine bedrijven of ondernemers die op zoek zijn naar betaalbare en aantrekkelijke ontwerpen voor hun marketingmateriaal. Je kunt dit vaak ook zo aanpassen dat jouw klanten zélf hun eigen kleuren en teksten kunnen aanpassen. Over passief inkomen gesproken…

5. Gezondheids- en wellnessproducten

De gezondheids- en wellnessmarkt is enorm, en Private Label Rights bieden een uitstekende kans om hierin te investeren. Je kunt PLR-rechten aanschaffen voor receptenboeken, fitnessprogramma’s of mindfulness-meditaties. Ook deze producten zijn eenvoudig aan te passen en te verkopen via je eigen website of Etsy. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie want jij kan een passief inkomen verdienen terwijl je mensen helpt om gezonder en gelukkiger te leven.

6. Podcasts en audioboeken

Podcasts en audioboeken winnen snel aan populariteit, en PLR kan je helpen om snel content te produceren in deze markt. Je kunt PLR-rechten verkrijgen voor audio-opnamen van experts over uiteenlopende onderwerpen, zoals persoonlijke financiën, zelfontwikkeling of niche-hobby’s. Door deze opnamen te bewerken, je eigen introducties toe te voegen en te publiceren op platforms zoals Spotify of Audible, kun je een groeiend publiek bereiken.

7. Templates en spreadsheets

Veel mensen zijn op zoek naar handige tools en sjablonen om hun dagelijkse taken te vereenvoudigen, zoals budgetplanning, projectmanagement of contentplanning. Op Etsy kun je kant-en-klare templates en spreadsheets kopen, met PLR erbij, zodat je ze kunt aanpassen en daarna kunt doorverkopen aan professionals, ondernemers en anderen die op zoek zijn naar efficiënte oplossingen voor hun zakelijke of dagelijkse bezigheden.

8. Affiliate marketing

Een andere strategie om passief inkomen te verdienen met Private Label Rights is door het opzetten van een affiliate marketing systeem. Je kunt PLR-producten gebruiken als lead magnets om e-maillijsten op te bouwen, en vervolgens affiliate links opnemen in follow-up e-mails of op je website. Telkens wanneer iemand via jouw affiliate link een product koopt, verdien je een commissie, zonder dat je zelf de producten hoeft te maken of te verzenden. Als je hier meer over wilt weten, kan ik je deze cursus (die dan helaas weer geen PLR heeft ;)) aanbevelen. Ik heb hem zelf ook gevolgd, en heb inmiddels al een leuk extra inkomen verdiend aan affiliate marketing. Een andere cursus over affiliate marketing waar ik ook goede verhalen over hoor, is deze cursus. Ik heb hem niet zelf gevolgd, maar gezien de hoge score op TrustPilot en de positieve feedback, durf ik hem hier toch wel te delen.

Met deze voorbeelden kun je zien hoe veelzijdig de mogelijkheden zijn van PLR, en dan heb ik eigenlijk alleen nog maar digitale producten als voorbeeld gegeven, bedenk ik me nu. In dit artikel schreef ik al eerder het een en ander over PLR, en daar noem ik ook wat fysieke producten als voorbeeld.

PLR-producten die aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden zijn er ongetwijfeld. Als je wilt, kun je vandaag nog beginnen met het opbouwen van jouw eigen passieve inkomstenstroom! Wil je eerst meer weten? Deze masterclass is een heel geschikt startpunt. Hij gaat inhoudelijk de diepte in, is lekker praktisch en zeker niet duur. Bovendien: de aanschaf is geen kostenpost, maar een investering. Als je serieus met PLR aan de slag gaat, kun je dit bedrag al heel snel weer terugverdienen.

Het mooie van PLR is wat mij betreft vooral de vrijheid die het geeft om creatief te zijn en je eigen merk op te bouwen, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de expertise van anderen, én door jouw aanschaf hen ook weer helpt. Doordat je niet van nul af aan iets hoeft te maken, bespaar je veel tijd en dat kan ik, en jij misschien ook wel, goed gebruiken. Tijd is juist iets waarvan ik vaak het gevoel heb, dat ik er niet genoeg van heb en alleen daarom al vind ik PLR echt een uitkomst.

Scroll naar boven