Acht Ideeën voor een Online Side Hustle in 2024

Wie een telefoon en WiFi heeft, heeft in principe al genoeg om een fulltime inkomen mee te verdienen. En nee, dit is geen scam. Je moet alleen wel even weten hoe je dat doet én je moet beschikken over een portie geduld en het vermogen tot volhouden. De meeste online side hustles leveren namelijk niet vanaf dag één geld op. Er kunnen rustig meerdere maanden overheen gaan.

De beste online side hustle voor jou is daarom de side hustle die jij het gemakkelijkst volhoudt. Kies een onderwerp dat jou interesseert en waar ook daadwerkelijk vraag naar is. Kies daarna een manier waarop je hier geld mee kunt verdienen. Ik geef je een aantal ideeën.

Start een Blog

Een blog is perfect voor iedereen die van schrijven houdt. Je kunt er naar hartenlust informatie en verhalen delen. Bovendien is het blog echt helemaal van jou en kun je het inrichten zoals jij wilt. Met een blog kun je op meerdere manieren geld verdienen. In dit artikel ga ik daar verder op in.

Een blog starten is niet moeilijk, maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, raad ik je aan er wel even wat tijd voor uit te trekken. In onderstaand filmpje zie je hoe je een blog aanmaakt. Kleine disclaimer hierbij: doe zelf even onderzoek naar de partij waarbij jij jouw website onder wil brengen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld erg prettig dat er een goede Nederlandstalige klantenservice is die snel reageert en ook op de achtergrond controleert of mijn site veilig is, vandaar dat ik voor Antagonist heb gekozen en niet voor webhosting1. Maar alles wat er verder over WordPress gezegd wordt, werkt hetzelfde. Daarvoor maakt het niet uit welke host je kiest.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is het delen van links naar producten en diensten. Je promoot deze producten en diensten voor een ander bedrijf. Wanneer iemand via jouw speciale affiliate link daadwerkelijk overgaat tot aanschaf van de dienst of het product, dan krijg jij daarvoor een commissie.

Je kunt links delen via een blog, maar ook via advertenties die je aanmaakt, of links die je deelt op jouw social media accounts. Ook via e-mail kun je links sturen, natuurlijk. Ben jij heel enthousiast over een bepaald product en promoot jij dat vaak bij anderen? Kijk dan eens of het bedrijf dat dit product verkoopt een affiliate programma heeft. Hier lees je hoe je aan affiliate links kunt komen.

Online Membership

Een membership is een online omgeving waar klanten alleen toegang toe krijgen als ze lidmaatschapsgeld betalen. Dit is vaak maandelijks of jaarlijks. In ruil voor hun lidmaatschap, bied jij vervolgens steeds nieuwe informatie aan. Dit kunnen tutorials zijn, PLR-producten, een database met video’s… feitelijk alles wat je maar wilt, kun je via een membership verkopen. Het voordeel van een membership is dat je terugkerende inkomsten hebt.

Online Cursus

De vraag naar goede online cursussen is momenteel hoger dan ooit. Bovendien is het maken van een online cursus eenvoudiger dan ooit. Met deze software hoef je absoluut geen techneut te zijn om toch een hoogwaardige cursus te ontwikkelen. Bovendien is deze side hustle erg passief. Als je de cursus eenmaal uitgerold hebt, heb je er weinig omkijken meer naar. Hier vind je nog een aantal redenen waarom het slim kan zijn een online cursus te maken.

Betaalde Nieuwsbrief

Nieuwsbrieven, zijn die anno 2024 niet een beetje achterhaald? Dat valt reuze mee! Sterker nog, steeds vaker zijn mensen bereid om een bijdrage te betalen voor het lezen van een nieuwsbrief. Natuurlijk is het dan wel van belang dat je nieuwsbrief ook echt waarde heeft. Heb jij specialistische kennis over een onderwerp? Dan kan een betaalde nieuwsbrief een heel interessante side hustle zijn. Kijk maar eens op Substack voor voorbeelden. Je hebt geen eigen website nodig en kunt je nieuwsbrief gratis promoten via social media.

Digitale Producten Verkopen

Met Canva maak je eenvoudig allerlei digitale producten, zoals flyers, trouw- en geboortekaartjes en e-books. Je kunt deze ook zo maken, dat jouw klanten heel eenvoudig de teksten zelf aan kunnen passen. Deze producten verkoop je vervolgens via jouw eigen webshop, via Pinterest of via Etsy.

Print on Demand

Je kunt ook kiezen voor Print on Demand. Je maakt een mooi ontwerp en kan dat via diverse sites aanbieden op T-shirts, truien, tassen, koffiemokken en nog veel meer producten. Ook dit een fijne manier van passief inkomen. Je upload jouw design en de Print on Demand service die jij hebt uitgekozen, zorgt ervoor dat het design op het product naar keuze komt en verstuurd wordt naar jouw klant. Ideaal voor creatievelingen die originele designs maken.

Cash Cow Videos

Je bent ze op YouTube vast weleens tegengekomen. Cash Cow Video’s zijn video’s waarbij je jouw eigen gezicht niet hoeft te laten zien. Vaak zijn het lijstjes  (zoals de beste pretparken in Europa) of feiten (zoals alles wat je wilt weten over BN’er X en Y), maar alternatieven komen steeds meer op. Zo heb je op YouTube het kanaal van Mr. Nightmare. Je ziet hem niet, maar hoort zijn stem die korte, waargebeurde verhalen vertelt die zo uit een nachtmerrie kunnen komen, zoals op het filmpje hieronder.

Volgens SocialBlade liggen de verdiensten van Mr. Nightmare tussen de 2,5K en 40,4K per maand. Met meer dan 6 miljoen abonnees mogen we er rustig van uitgaan dat dit dichter bij die 40K dan 2,5K zal liggen.

De koningin van de Nederlandse Cash Cow Videos is natuurlijk Jelline Brands. In haar Cash Cow Academie leert ze je de fijne kneepjes van het vak, maar niet iedereen wordt zomaar meer toegelaten. Voor tien euro kun je een toelatingsgesprek aanvragen en dan is het nog maar de vraag of je lid kunt worden.

Gelukkig heeft Wanner Aarts ook besloten zijn kennis over Cash Cow Video’s te delen. Hij heeft hier zelf ook grote successen mee behaald en weet waar hij over praat. Zijn cursus doet zeker niet onder voor die van Jelline en is ook iets goedkoper.

Het internet kent veel verschillende manieren om geld te verdienen. Welke van de bovenstaande ideeën spreekt jou het meeste aan? Ga dit idee eens onderzoeken de komende dagen en maak een concreet plan, om hier daadwerkelijk geld mee te verdienen. Voer dat plan vervolgens uit en wie weet heb jij over een paar maanden een erg leuke extra bron van inkomen te pakken.

Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Scroll naar boven