Goedkoop een Geweldige Vakantie Boeken

Het is weer tijd om de zomervakantie te boeken! Ieder jaar trekken wij er met onze vouwwagen een paar weken op uit. Heerlijk vind ik dat. Meestal boeken we al iets in februari of maart. Niet omdat we bang zijn dat we anders nergens meer terecht kunnen, maar wel omdat het flink in prijs kan schelen. 

Als je jouw vakantie slim boekt, kun je hier met gemak veel geld mee besparen. Of je nu graag kampeert of liever in een huisje, appartement of hotel zit, met onderstaande tips betaal jij nooit te veel voor je vakantie.

Met deze aandachtspunten kan de voorpret alvast beginnen. Op naar een heerlijke vakantie!

Zoeken Voordat je Gaat Boeken

Tot enkele jaren geleden was het vrijwel altijd goedkoper om rechtstreeks bij de camping of verhuurder te boeken. Tegenwoordig is dat lang niet altijd meer het geval. Vorig jaar had ik een leuke camping op het oog in Tjechië. De website van de camping gaf aan dat ik voor twee weken kamperen ruim 1300 euro mocht betalen. Op Allcamps bleek exact dezelfde boeking meer dan 200 euro goedkoper te zijn en ook Vacanceselect was een flink stuk goedkoper. Zoek dus eerst even uit met welke grote boekingssites de bestemming van jouw keuze een samenwerking aan is gegaan. 

Houd Rekening met Flexibele Prijzen

Veel grotere aanbieders zoals Booking.com en Airbnb hebben achter de schermen een gigantische hoeveelheid aan data beschikbaar die ze gebruiken om de beste prijs te berekenen. De beste prijs voor hen, uiteraard. Wordt er veel op een bepaalde vakantiebestemming of -periode gezocht, dan zal de prijs omhoog gaan. Maar ook weer niet zo veel dat bijna niemand meer boekt, want per boeking verdient zo’n website een bepaald percentage. 

Ze willen dus aan de ene kant tevreden eigenaren die via hen verhuren, en aan de andere kant tevreden klanten die vaker bij hen huren. Een geavanceerd spel van vraag en aanbod wordt daarom datagestuurd uitgerold, als de verhuurder daar akkoord voor heeft gegeven (en de meesten doen dat, want voor hen levert dit ook vaak voordeel op). Heb jij dus jouw ideale vakantie gevonden, maar ligt de prijs net boven je budget? Geef niet direct op, maar probeer het later nog eens. De prijs kan in sommige gevallen per dag al flink verschillen. Ook kan het enorm schelen als je net een dag eerder of later op vakantie gaat. 

Plan Sommige Uitjes Vooraf

Natuurlijk wil je op vakantie ook het nodige bekijken. Wij plannen onze vakantie zeker niet vooraf tot in detail, maar vaak zijn er wel een of twee dingen die we erg graag willen bezoeken. Daarom kijken we vooraf goed rond of we voor die dingen ergens een leuke korting zien. En meestal is dat het geval. Op Tripper en Actievandedag hebben we op die manier al heel wat kortingen gekregen. Ook voor weekendjes weg trouwens een goede aanrader. 

Meer is Soms Goedkoper

Mijn zoon en zijn vriendin gingen vorig jaar op vakantie naar Spanje. Aangezien ze beiden studeren, was het budget redelijk beperkt. Na heel veel uitzoekwerk, bleek een all inclusive busreis via Tui de goedkoopste optie te zijn. De bus bleek ruime zitplaatsen te hebben, er kon flink veel bagage mee, het hotel was uitstekend en met een weekkaart konden ze gratis gebruik maken van prima openbaar vervoer. Mijn zoon was helemaal verbaasd: in plaats van met eigen auto te gaan en alles zelf uit te zoeken, hoefde hij zich nu totaal niet meer druk te maken over het regelen van vervoer en onderkomen. Een programma was er verder niet, precies wat ze wilden: de vrijheid om iedere dag zelf te beslissen hoe hun vakantie eruitzag. Voor komend zomer is hun busreis alweer gepland. 

Bovenstaande tips gelden voor alle vakanties. Ook al is het doel van mijn eigen geldreis financiële onafhankelijkheid, dat betekent niet dat ik mezelf geen fijne vakanties gun. En het betekent ook niet dat ik geen geld aan vakantie uit wil geven. Het betekent wel dat ik er even voor ga zitten en niet zomaar iets boek. Bovenstaande tips hebben mij al heel wat euro’s bespaard, zonder dat ik in heb geleverd op de kwaliteit van mijn vakantie.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. 

Scroll naar boven