Goedkoper Uit Eten met je Gezin

Lekker even uit eten met je gezin? Dat is niet alleen een behoorlijk geregel, maar ook een behoorlijke kostenpost. Toch kan het ook veel opleveren: qualitytime is ook wat waard! Daarom vandaag een aantal manieren waarop je de kosten van een etentje met je gezin enigszins binnen de perken kunt houden. 

Goedkoper uit eten met je gezin: weet waar je boekt, besef dat meerdere gangen mogen maar niet hoeven. Begrijp dat er ook eetgelegenheden zijn die zich geen restaurant noemen, maar eigenlijk wel een restaurant zijn. Regel kortingen en maak gebruik van combi-tickets. Onderstaande tips kunnen je heel wat euro’s besparen.

Weet Waar Je Boekt

Er zijn online veel sites te vinden waar je met korting jouw etentje kunt boeken. Bekende opties zijn groupon, tripper en vakantieveiligingen. Ook social deal heeft opties in overvloed. De korting die je krijgt, kan heel aantrekkelijk zijn en ook ik heb hier al meerdere keren gebruik van gemaakt. Houd wel in de gaten dat deze deals niet altijd op ieder gewenst moment te gebruiken zijn. Vaak kun je met dit soort acties alleen op de rustigere dagen gebruik maken van de deal. 

Korting kan ook indirect zijn. Als je bijvoorbeeld boekt via deze website, krijg je vaak korting én spaar je automatisch punten, yumms genoemd. Die yumms zijn in te wisselen voor korting op je volgende etentje. Dit kan dus ook een interessante manier van korting sparen zijn. 

Supermarkten als Albert Heijn, Jumbo en Dirk hebben ook nog wel eens leuke acties lopen. Vaak zijn dit lokale acties, die niet in de standaard reclamefolders staan. Houd je ogen dus goed open als je in de winkel bent, zodat je dergelijke acties niet misloopt. 

Lang Leve het Voorgerecht

Van mezelf weet ik dat ik al snel vol zit. Blijkbaar is mijn maag niet zo groot. Dat betekent dat ik de laatste happen van mijn maaltijd vaak tegen heug en meug weg zit te slikken. Natuurlijk kun je om een zogenaamde doggy bag vragen (de mogelijkheid om het voedsel dat je niet op krijgt mee naar huis te nemen), maar niet ieder restaurant wil daarin meegaan. 

De oplossing voor mij is: in plaats van een hoofdgerecht, meerdere voorgerechten bestellen. Over het algemeen scheelt dat ook behoorlijk in de prijs. Ook voor kleinere kinderen is het formaat van een voorgerecht vaak al meer dan voldoende. Je kunt het natuurlijk ook omdraaien en het voorgerecht overslaan. Door niet standaard uit te gaan van een voor-, hoofd-, en nagerecht kun je met een gezin als snel tientallen euro’s besparen als je uit eten gaat.

Alcoholische dranken? Ik ben er niet dol op. Ook niet als ik in een restaurant zit. Dus ik bestel liever wat water. Scheelt ook weer in de portemonnee. 

Ergens Anders Uit Eten Gaan

Tijdens mijn studententijd, alweer ff geleden, had je de mensa. Voor een tarief dat je als student kon ophoesten, kreeg je de heerlijkste gerechten voorgeschoteld. And guess what… mensa’s bestaan nog steeds. Misschien niet overal meer onder die naam, maar als er bij jou in de buurt een universiteit of hogeschool zit, dan is de kans heel groot dat er een of meerdere eetgelegenheden aan gekoppeld zijn. Ook de grotere MBO’s hebben steeds vaker een restaurant.

In de stad waar ik woon, doen deze gelegenheden qua aankleding, sfeer en aanbod niet onder voor de eetgelegenheden in de binnenstad. Wel zijn ze een stuk goedkoper. Als je van een informele, gastvrije sfeer houdt, kun je prima terecht bij diverse onderwijsinstellingen. Ook als je daar niet werkt of studeert ben je van harte welkom. 

Geen onderwijsinstelling in de buurt, maar wel een groot zwembad of een flinke sporthal? Ook dat kan interessant zijn. Steeds vaker zie je dat er bij dergelijke bedrijven een horecagelegenheid zit die een volledige menukaart aanbiedt. Ook als je niet van plan bent om te sporten, kun je daar gewoon naar binnenlopen. Vinden ze alleen maar fijn.

Combineer het Eten met Iets Anders

Met een gezin kan het ook leuk zijn om het uit eten gaan te combineren met iets anders. Zonder gezin ook trouwens. Zelf hebben wij een tijdje geleden met veel plezier gebruik gemaakt van Happen en Stappen. We begonnen in restaurant A met een kopje koffie en taart, wandelden naar restaurant B waar we een voorgerecht kregen (heerlijke mosterdsoep met alles erop en eraan. Het water loopt me alweer in de mond nu ik eraan denk ;)), en wandelden vervolgens via een andere route terug naar restaurant A waar we een hoofdgerecht geserveerd kregen. 

Naast Happen en Stappen, bestaat er ook Happen en Trappen. Je raadt het al: hetzelfde concept, maar dan op de fiets in plaats van met de benenwagen. 

De prijs viel ons enorm mee, zeker omdat je er eigenlijk een heel dagdeel uit van kunt maken. En doordat je tussendoor wandelt of fietst, heb je ook de tijd om het eten wat te laten zakken. 

Ben je lid van de ANWB? Dan kun je over de toch al schappelijke prijs ook nog eens korting krijgen. Klik hier om meer te lezen over korting op Happen en Stappen, of klik hier om meer te lezen over korting op Happen en Trappen. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten.

Scroll naar boven