Over mij

Jouw Geldreis is een blog over persoonlijke financiën. Met dit blog willen we inspireren, motiveren en informeren, zodat jij de regie pakt en houdt over je eigen geldreis. Wat jouw financiële bestemming ook is, je vindt hier de informatie die je nodig hebt.

Een aantal jaren geleden is mijn eigen geldreis langzaam van start gegaan. Ik had een baan die mijn allang geen voldoening meer gaf en die mij steeds meer begon te benauwen. Maar wat ik dan wel precies zocht? Al speurend over het internet, kwam de fire-beweging op mijn pad, Financial Independence Retire Early.

Dat was wat ik zocht, financiële onafhankelijkheid. Niet zozeer omdat ik belust ben op geld, maar wel omdat financiële vrijheid mogelijkheden geeft om de regie over mijn eigen leven terug te krijgen. Om uit de ratrace te stappen waarin ik me een slag in de rondte werk, terwijl een ander daar veel meer van profiteert dan ikzelf. De mogelijkheid om zelf te bepalen of, en zo ja wanneer en hoeveel ik werk, zodat ik op momenten die er toe doen bij mijn gezin en andere dierbaren kan zijn en meer tijd heb voor mijn hobby’s.

Hoe meer ik over persoonlijke financiën las, hoe enthousiaster ik erover werd en hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat financiële vrijheid voor iedereen is weggelegd. Ook kreeg ik steeds duidelijker in beeld welke stappen ik zou kunnen zetten om die vrijheid te bereiken. Tijd om die kennis om te zetten in actie. Ik bepaalde een eindbestemming (een bedrag dat ik iedere maand aan vrijwel passief inkomen nodig heb om het leven te kunnen leiden dat ik voor ogen heb) en ging op weg.

Vooralsnog blog ik semi-anoniem. Ik ben een vrouw, halverwege de veertig en woon met mijn gezin in een middelgrote stad.

Scroll naar boven