Slim Besparen: Het Geheim van Bodemprijzen en Hoe Je Ze Vindt

Ben jij ook altijd op zoek naar manieren om wat extra geld te besparen op je dagelijkse boodschappen? Lees dan snel verder.

Wil je besparen op je dagelijkse boodschappen? Richt je dan op bodemprijzen. Als je deze prijzen weet, kun je besparen zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. 

Aan het begin vraagt deze tactiek wat tijd en inspanning, maar als je een lijst met bodemprijzen hebt opgesteld, heb je daar jarenlang profijt van.

Wat zijn bodemprijzen?

Misschien goed om eerst even duidelijk te maken wat we verstaan onder bodemprijzen. Dit zijn de laagst mogelijke prijzen die je kunt vinden voor bepaalde producten. Vaak zijn dit aanbiedingen, maar niet altijd. Bij veel aanbiedingen zit een addertje onder het gras. Je denkt dan dat je goedkoop uit bent, maar als je goed rekent, blijkt dit helemaal niet zo te zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de 2+3 gratis acties. Vaak gaat dit om producten die in de standaard aanbiedingen veel goedkoper te vinden zijn. En heel ’toevallig’ zijn dit juist de producten die bij de concurrent op dat moment in een gewone aanbieding zijn.

Hoe vind je bodemprijzen?

Nu je weet wat bodemprijzen zijn, is de volgende vraag natuurlijk: hoe vind je ze? Daar zijn een aantal strategieën voor.

  1. Vergelijk prijzen per kilo of per stuk: een van de beste manieren om bodemprijzen te vinden, is door prijzen te vergelijken bij verschillende winkels. Gebruik apps of websites die prijsvergelijkingen aanbieden, zoals Prijsvergelijk.nl en folders.nl. Op deze manier kun je gemakkelijk zien welke winkel de laagste prijs biedt voor het product dat je nodig hebt. Kijk altijd goed naar de inhoud van het product en reken de prijs per liter of per stuk uit. Niet in elke verpakking zitten bijvoorbeeld evenveel vaatwastabletten.
  2. Houd Aanbiedingen in de gaten: veel winkels hebben regelmatig aanbiedingen en kortingen op bepaalde producten. Houd de folders en websites van je favoriete winkels in de gaten en sla toe wanneer je een bodemprijs ziet. Zit de aanbieding boven de bodemprijs? Laat hem dan vooral links liggen.
  3. Gebruik coupons en kortingscodes: coupons en kortingcodes zijn een geweldige manier om extra te besparen op bodemprijzen. Verzamel coupons uit kranten, tijdschriften of online platforms en combineer ze met aanbiedingen in de winkel voor maximale besparingen. Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven van winkels waar jij vaak iets koopt. De beste deals worden vaak in dit soort berichten gedeeld. Veel kledingwinkels hebben bijvoorbeeld speciale koopavonden voor nieuwsbrieflezers en de kortingen op die avond zijn vaak erg interessant.
  4. Shop seizoensgebonden: Sommige producten zijn seizoensgebonden en hebben hun laagste prijzen op specifieke momenten van het jaar. Bijvoorbeeld, groenten en fruit zijn vaak goedkoper wanneer ze in het seizoen zijn. Kampeerartikelen sla je aan het eind van de zomer voordelig in. Door slim te winkelen en seizoensgebonden producten te kopen, kun je profiteren van bodemprijzen.

Houd in je telefoon een lijst bij met de bodemprijzen van producten die je regelmatig koopt. Stuit je ergens op een interessante aanbieding? Vergelijk de prijs dan eerst met de prijs die jij in je telefoon hebt staan. Aanbiedingen zijn lang niet altijd zo voordelig als ze lijken en zijn in eerste instantie bedoeld om de winkel zelf voordeel op te leveren.

Tips voor het Maximaliseren van Je Besparingen

Nu je weet hoe je bodemprijzen kunt vinden, is het tijd om te kijken hoe je het meeste uit deze deals kunt halen. Hier zijn een paar tips om je besparingen te maximaliseren:

  • Koop Groot In: als je een bodemprijs ziet voor een product dat je regelmatig gebruikt, koop dan genoeg in om een tijdje mee te gaan. Op deze manier hoef je niet snel weer de volle prijs te betalen wanneer het product niet in de aanbieding is.
  • Vergelijk kwaliteit: let bij het vinden van bodemprijzen niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het product. Soms lijkt een deal te mooi om waar te zijn, maar kan de kwaliteit van het product tegenvallen. Dan issie dus ook te mooi om waar te zijn ;).
  • Wees flexibel: probeer flexibel te zijn in wat je koopt en wanneer je het koopt. Als je open staat voor verschillende merken of alternatieve producten, kun je profiteren van meer bodemprijzen.

Is besparen op boodschappen helemaal nieuw voor je? Aaf, de vrouw achter het weblog Zuinigaan, heeft een gratis cursus budgetteren van je boodschappen online staan. Doe er je voordeel mee! Ook Gierige Gerda en One Broke Girl delen regelmatig handige tips over dit onderwerp. Gierige Gerda heeft trouwens ook een mooi boek over besparen geschreven.

Conclusie

Bodemprijzen zijn een geweldige manier om geld te besparen op je dagelijkse boodschappen zonder in te leveren op kwaliteit. Door prijzen te vergelijken, aanbiedingen in de gaten te houden, coupons en kortingscodes te gebruiken en door seizoensgebonden te winkelen, kun je bodemprijzen vinden en je besparingen maximaliseren. 

Koop je vaak bij dezelfde supermarkt? Overweeg dan eens koopzegels te sparen. Ik kom regelmatig bij Albert Heijn. Als je daar koopzegels aanschaft, profiteer je van maar liefst 6% rente. Dat is meer dan ik er op mijn spaarrekening voor krijg.

Scroll naar boven