Zo verdien je geld met jouw hobby

Heb jij een hobby? Perfect, want met elke hobby is wel geld te verdienen. En wat is nu leuker dan een extra inkomstenstroom die ontstaat doordat jij iets doet dat je erg leuk vindt? 

Met elke hobby valt geld te verdienen. Hieronder lees je zes manieren waarop je jouw hobby kunt transformeren tot een interessante extra stroom van inkomsten. 

Geef een workshop


Stel je voor: een leuke locatie, mensen die dezelfde interesse hebben als jij en graag van jou willen leren… een workshop is snel georganiseerd. Misschien gewoon gezellig thuis bij jou aan de keukentafel als jouw hobby zich daarvoor leent. Maar als je meer ruimte nodig hebt, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Wijkcentra verhuren graag een zaaltje en ook in veel kerken kun je op een doordeweekse dag prima terecht. Zorg voor voldoende materialen of laat de deelnemers aan jouw workshop hun eigen materialen meenemen. 

Ontwerp een online cursus

In plaats van een live workshop, kun je ook een online cursus ontwerpen over jouw hobby. Je hebt daar geen eigen website voor nodig: Huddle is een gebruikersvriendelijke en bijzonder complete optie voor mensen die een online cursus aanbieden. Een online cursus ontwerpen en filmen, kost uiteraard wat tijd, maar wanneer dit eenmaal staat dan heb je er geen omkijken meer naar en is dit een heel passieve manier van inkomsten innen die jarenlang voor een extra inkomstenstroom kan zorgen.

Verkoop je creaties

Als je een creatieve hobby hebt en daadwerkelijk producten maakt, dan kun je deze verkopen, bijvoorbeeld op Etsy of Marktplaats. Maar denk ook aan fysieke verkooplocaties. Misschien wil de kiosk in het winkelcentrum in jouw wijk wel een rek neerzetten met door jou ontworpen kaarten. De supermarkt heeft wellicht interesse in lokaal geproduceerde honing van jouw eigen bijenvolk en jouw schilderijen zijn wellicht een plekje in de plaatselijke galerie waard.

Verkoop benodigdheden

Voor veel hobby’s zijn speciale materialen nodig: gutsen, speciale stiften of verf, breinaalden in verschillende diktes, losse onderdelen die moeilijk verkrijgbaar zijn… als jij deze in grote getale inkoopt, kun je ze met winst doorverkopen. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van starterspakketten. Een eenvoudig breipatroon met duidelijke uitleg, een set breinaalden en de juiste wol in de juiste hoeveelheid… dit soort pakketten doen het vaak beter dan het verkopen van allerlei losse dingen, doordat je mensen een totaalervaring biedt en ze niet zelf uit hoeven te zoeken wat ze allemaal nodig hebben. Als je al een website hebt, kun je daar met deze software in een paar minuten een handige betaalpagina aan toevoegen, maar je kunt ook via een programma als Systeme aan de slag gaan en via bijvoorbeeld een e-mailcampagne gaan verkopen.

Bied een service aan

Misschien bestaat jouw hobby uit iets dat je voor een ander kan doen: T-shirts bedrukken, strijken, porselein beschilderen, moodboards maken… je snapt misschien niet dat anderen dit juist graag uitbesteden, maar echt… niet iedereen vindt jouw hobby leuk om zelf uit te voeren. Vind deze mensen en je hebt een echte win-winsituatie te pakken.

Social Media

Met verschillende social media valt prima geld te verdienen. Denk aan youtubefilmpjes of kortere tiktokreels waarbij je iets laat zien of uitlegt over je hobby. Neem je kijkers mee in het proces… inkomsten kun je vervolgens genereren door bijvoorbeeld advertentie-inkomsten of leuke samenwerkingen.

Vrijwel met iedere hobby valt geld te verdienen, dus kies een manier die bij jou past en ga ervoor. Veel plezier en euro’s gewenst :).

Dit bericht bevat mogelijk affiliate-links.

Scroll naar boven